Hej  Claes.

 

Förra söndagen 21/10 tänkte ta en hösttur till mina goda vänner i Skurup Skåne

Det blev en liten omväg till färgeläget i Göteborg nattfärgan till Kiel.

 

Utvilad med en stadig frukost i magen kunde jag bese Kiel med Louisbutiken fylld med Mc godis.

Vidare mot Schlesweig och kustvägen till Flensburg där finns fina och vackra hojvägar som kan rekomenderas . Söderut till Redensburg där finns en svävande färja som tog mig över Nord-Ostsee kanal . Färjan hänger i vajrar under en järnvägsbro, mycket sevärd. Dagen avslutades i Plön kallas även Hollsteiner Schweiz ligger mellan Kiel och Lybeck.

 

Tisdag .morgon blev jag serverad en god furkost hos en dam som hade Zimmer frei. Mätt och belåten for jag iväg och åkte i Plönområdet med härligt kurviga vägar som följde sjöar och genom bokskogar till Lybeck ,med inköp av marsipan till frun och gott kaffe till mig, sedan vidare mot Plön .Jag kom utmed en sjö med en kaffeserverig på en brygga ,där jag träffade ett gäng hojåkare så kvällen blev sen.

 

Onsdag. Dis och dimma regnet hänger i luften jag beslutar att dra till Skåne. På vägen till Puttgarden stannade jag till hos Calle i Burg, jag visste inte var det låg men det var bara att följa alla svenska bilar med släpvagnar så kom jag fram. Jag hade plats för ett antal liter högprocentigt. alla andra köpte öl.  Regnet ökade när jag kom till Rödby och fortsatte till Köbenhamn över Öresundsbron var det mulet så det blev ingen aha upplevelse , men jag var i alla fall torr. sedan till  mina vänner i Skurup med mat och värmande dryck.

 

Torsdag . En sväng i Skåne. Stekt sill och potatismos i Åhus är ett måste

 

Fredag. Hemåt med fika hos en kompis i Laholm, kvällen började närma sig så det fick bli närmsta vägen till Ljungby , Temperaturen sjönk till 3 grader, dags för långkalsonger och tröja . sedan E4 hem till Mantorp

 

Än är det inte för sent att åka hoj !!!!!

 

Hälsningar

Kjell Kastensson