Reseskildring: Swedish Bikemeet juni 2003

 

 

Ibland blir det inte som man har tänkt sig - ibland blir det bättre. Sorg och glädje - liv och död. Men livet är här och nu - grensle över en MC sadel - på väg!!

Jag blev oförhappandes gräsänkling under Kristi Himmelsfärd och det lösgjorde min betvingade energi och vi kände oss bevingade, jag och min Yamaha XVS 1100A Drag Star Classic, där vi strax susade söderut mot Smålands skogar och Swedish Bikemeet bild 00. Det var som att dra ur en propp. Livslusten bara forsade in. Min T-bag satt fastspänd där bak med tältet ovanpå, packad i all hast på några timmars varsel. Vädret strålande sommar. "Mot Sherwood skogen" vrålade jag längs turistvägen över Ödeshög och Gränna. Jag hakade på andra storväxta MC knuttar med samma mål i sikte längs E 4:an efter Jönköping. Det var gott om dem. Vid Skillingaryd tankade jag glass och svängde in på mindre vägar igen. Det var bara att följa (lille) John.

Jag hade ringt Christer Hermansson i Cruisarklubben som kommit dagen innan med ett gäng från klubben - han mötte upp inne på området High Chaparral - strax innanför det smidiga insläppet på 300:- inkl det mest nödvändiga. Det var mitt på eftermiddagen och Christer mådde som en prins - det var varmt så han hade tappat i duktigt. Bland 17.500 andra MC freaks hade jag aldrig stött på dom om inte mobiltelefonen var uppfunnen.
Snabbt fick jag upp tältet - bara yttertältet och in med grejerna bild 16. Jag bjöd Christer på mera öl och han såg förvånad ut. Hans tält stod halvraserat på trekvarten och allt var en enda röra, men han såg glad ut ändå. Det såg ut som om han gick och sög på samma ölburk hela kvällen, men det var nog en synvilla. Sedan gick jag på upptäcktsfärd.

Överallt tält på tält så långt ögat kunde se. En sportig sak bild 01 hade grävt ner sig med bakhjulet i sanden som ett MC ställ. Inne i själva western staden bild 10 rörde sig folk hela tiden. Olika stilar överallt på knuttar och spättor bild 04 bild 05 bild 07. Här kunde man äta och köpa massor av prylar som "Packa Torrt" och lyssna på musik bild 11. Jag träffade glada våtin-packade cruisare också bild 12. Man kunde gå många timmar och titta på allt som rörde sig. Det var liksom det man gjorde och så blev det en och annan pilsner. Dom hårda gossarna var där förstås bild 02 och dom gick man inte i vägen för. Strax intill hade Uffe M och Biker Church slagit upp sina kyrktält pålar bild 06. Väckelsemötet pågick för fullt men tältet var glest besatt.

Yamaha Custom Club fanns där på campingen också förstås bild 09 och en del hade uppblåsbara fåtöljer med sig bild 08. Alla sorters MC såg man förstås som trehjulingen med husvagn bild 03, tivoli fanns förstås och mekanisk tjur ridning bild 13. Plötsligt tillbaka till tälten fick en av H-D cruisarna för sig att slita lite bakdäck och i ett moln av gummirök på en asfaltgång mitt bland tälten försvann några tusenlappar för honom bild 15. Nåja - det drabbade nog inte en fattig och var självförvållat. Men hans fru tyckte det var så pinsamt att hon gömde sig i tältet under tiden. Framåt kvällen steg pulsen i området. Jag var där i god tid och klängde mig upp på en stor kabelrulle. Jag befann mig i Honda tältet. Ni som varit där, vet vad jag menar. Ganska snart var där fullt med förväntansfulla manliga MC freaks bild 17. Kvinnorna gjorde sig inga besvär. Dom som var där stod på scenen och fick vatten hällt på sina t-shirts. Några tyckte väl att det kändes obekvämt, så de slet dem av sig till männens bröl och förtjusning bild 18. Ganska töntigt faktiskt och jag vet inte om Hondas försäljning påverkades av detta spektakel och i vilken riktning är ännu svårare att veta. Trött och nöjd kröp jag in i mitt uppslagna yttertält, tog ur hörapparaten och somnade på mitt hörande öra utan att bli störd av alla uppvarvande fulltankade MC freaks under natten.

Men Honda spektaklet är ändå i paritet med allt annat vid detta Bikemeet. Allt fanns och allt var möjligt. Jag trivdes i detta folkvimmel där allt kunde skärskådas. Ta norskan Linn Elleri med det röda H-D bygget bild 25 dagen efter på utställningen - hon kunde inte slita ögonen från sin maskin bild 23 - eller så var det en taktik att stirra på den för att locka dit andra - och på en lite skylt på hennes H-D stod det "fuck me- then ride me". Jag frågade om det skulle vara i den ordningen och när hon svarade ja så dröp jag av direkt. Hon finns avbildad i de senaste MC tidningarna. Det fanns mycket att beskåda av motorcykel byggen denna min andra dag. Samma MC:n bild 22 körs runt på olika mässor bild 20 i Sverige har jag sett senare. En del missfoster också bild 24.

Jag hade aldrig varit på High Chaparral förut - en i sig medioker plats på jorden enl mitt tycke. Andefattigt på någe vis - men kul med rätt innehåll som ett Bikemeet. Mycket hålligång var det och på morgonen fanns en och annan överförfriskad yngling som dukat under, halvvägs uppe ur ett dike eller insläpad bakom en soptunna i skuggan för den obevekliga solen. Jag tog ändå det gamla ångloktåget som går runt anläggningen. Kul sommarjobb hade killarna som lekte tågöverfall till barnens stora skräck och förtjusning. Jag avundades dom och tyckte det var synd att jag blivit för gammal. Men jag får väl ta dit mitt nya barnbarn så småningom och uppleva hans skräckförtjusning. Men det lär ju dröja några år och det blir inte under Swedish Bikemeet kan jag lova. Den upplevelsen skall avnjutas gärna i manligt Cruisarsällskap och med vidöppet sinne mot allt vansinnigt och kul man får uppleva där.

Vägen hem var jag trött men lycklig och körde bara småvägar parallellt med E4:an. Bara mellan Jönköping och Husqvarna körde jag 4 filigt. T o m Rökstenen susade jag förbi. En Yama-kung av vägarna var hemma igen - och kör jag inte ihjäl mig så får de se mig där igen på High Chaparral någon gång framöver. Tag chansen ni också - bese skådespelet!!

ClasA