Klubbtur Skärblacka, Risinge kyrka, Glan, Jursla, Åby, Getå, Kvarsebo, Ö Harg, Stegeborg, Ringarum, Björsäter och hem 030831.

 

 

Just återkomna från en underbar klubbtur – det kändes som att sommaren inte riktigt övergivit oss ännu. Vi blev 10 MC efter Norsholm (där Cay hakade på) som letade oss mot stanken i Skärblacka men det var lugnt – bönderna luktade värre denna dag. Vi tog den lilla vägen mot Risinge kyrka – men den är egentligen vackrare åt andra hållet tycker jag. Två cykel lopp på samma dag trängdes vi med - Roxen runt och Glan runt – är det klokt? Glest var det o en o annan äldre cyklist verkade tagen av trampet – hade besvär med att bestiga sitt fordon där mitt på den smala vägen efter att ha gått i den lilla uppförsbacken. Uj uj uj – men sällskap på vägen var det ju.
Fiket i Svärtinge var stängt tyvärr – säkert Sveriges fulaste 50-tals fik, men de har goda wienerbröd. Missa det inte. Ner mot Jursla o Åby och upp till fiket med utsikt och affischering inför Sommen runt – här dräller det ju av motorcykel fans. H-D:arna drog iväg med högljutt bullar när vi landade – dyrt ljud konstaterade vi. Några åt – några drack.
Tor visade oss en liten ny väg ner mot Bråviken och så blev det färjan vid Skenäs med ny affischering och sen Ö Husby.
Vid Häradshammars kyrka tog vi höger och här fanns den där igen – den där omedelbara korta känsloupplevelsen – nu i form av en röd stuga på toppen av en liten sluttande kohage – det såg så svenskt ut – som en scen ur Wilhelm Mobergs utvandrarna eller nåt. Det gick inte att stanna nu heller men det gör inget. Det såg kanske inte lika fagert ut ur en närmare betraktelse – kanske är det minnen från barndomens fröjder vid farmors bondgård Uckelsta utanför Köping som gör sig påmind – det är kanske brunnen jag öser ur och som vattnar mina snabba sinnessyner där jag far fram på vägarna. De berör mig mycket och fyller mig med välbehag och släcker min livstörst på bästa sätt. Jag får en kick av dessa små upplevelser och gör allt meningsfullt. Tillsammans med er trogna cruisare upplever jag detta – man hör till de privilegierade i samhället.
Så är vi hungriga igen o stannar på stiftets fritidsgård strax innan färjeläget över Slätbaken. Några äter o några dricker. Pratar gör vi också förstås – mycket o länge. Solen gassar och vi äter glassar. Ny reklam sätts upp – smart – tills vi får reda på att de stänger idag. Väl uppe på färjan kommer ett annat medelålders gäng puttrande från Norrköping – de skall ut o grilla ute vid havet – fast ingen av dem kör Gold Wing. Undrar var de förvarade grillen. De förvaras annars i släpkärran hos Guld Wingar. Kanske de fuskar med en kustlokal permanent.
Soppan tankar vi sedan i Ringarum, strax efter den lilla smala krok slingan förbi Hälla. Här säger vi adjö för denna gång och icke Linköpingsbor far åt alla håll efter vägen. Gupplig väg for vi på. Efter Björsäter sätter vi fart närmsta vägen hem för att inte missa hela Kajsa Bergqvist uppvisningen. 25 mil blev det och mycket lyckligare än innan!!!


bild 1, bild 2, bild 3, bild 4, bild 5, bild 6, bild 7, bild 8, bild 9, bild 10, bild 11, bild 12, bild 13, bild 14, bild 15, bild 16


ClasA