Hej alla glada Östgötar!

Tänkte skriva lite om valborgskortegen och filmningen som kommer att ske.

Det är så här att jag har en arbetskollega på mitt jobb som har ett företag som heter Airphoto service. Där sysslar han med att filma och fota med modellhelikopter som redskap. Han (Dan Petterson) filmar även med ”fullskala” också när jobben kräver detta. Dan har fått en del uppdrag ifrån filmvärlden, Bl.a. Jan Guillous senaste film som han jobbar på. (Jag tror att det var om riddar Arn om jag inte minns fel) vilket borgar för god professionalitet.

Då jag har åkt med i valborgskortegen många år och alltid undrat hur biltemaparkeringen ser ut uppifrån när det är så mycket folk så kom tanken upp på att anlita Dan för att filma hela kortegen från början och i målgången.

Efter att jag diskuterat detta med SMC Östergötlands styrelse så drog vi igång projektet!

Så filmningen kommer att ske på tre platser på sträckan. Den första är självklart på gamla Biltema parkeringen, där modellhelikopter kommer att användas för att få en vettig vy över folkmängden som är där. Högst troligt är att helikoptern kommer att svepa ner och fånga lite snygga hojar och människor då och då. De kommer även att filma själva starten en bit.

Efter det tar helikopterteamet sin bil och åker till Skänninge och förbereder filmning av målgången efter ungefär samma upplägg.

I närheten av rondellen i Vikingstad väntar ett till team som är markbundet och kommer att filma när alla sveper förbi i fin kortegetakt.

Så tre st ”filmställen” kommer att klippas ihop till en förhoppningsvis 20 minuter lång film där just du eller dina kamrater kommer att kunna vinka till dig själv i TVn därhemma!

Jag jobbar på att hitta någon vettig musik till filmen också, men jag har problemet med STIMsom vill ha en massa pengar ifall jag lägger in någon känd tonsättare, så jag letar på nätet efter ”Stimfri” musik, men kan inte lova något i dagsläget.

Den färdiga filmen kommer att säljas enbart som Dvd och kommer att kosta högst c:a 150 kr! Så se till att få med alla era MC-vänner och glöm inte att vinka ifall ni ser en helikopter i närheten!!

Frågor och beställningar skickar ni till mej på erik.ohman@svmc.se eller 070 374 98 83

Vi syns på Valborg!!!

Erik Öhman, Styrelsen i Östergötland